вівторок, 5 грудня 2017 р.

До нашого вікна прилетіла стайка снігурів



      До Новорічних свят дружній колектив  3-В класу  вирішив прикрасити свою класну кімнату незвичайним способом.
    Опрацювавши матеріал зі Всесвітньої мережі щодо новорічного оздоблення  кімнат, ми розробили власний проект. Було вирішено зробити ялинку та снігурів із кольорового паперу, які прикрашатимуть вхідні двері класної кімнати, та казкових героїв – зайченя та лисичку, що стануть окрасою вікон.
       І розпочалася плідна робота. Декілька днів працювали учні класу. Не виходили на перерву, залишалися після уроків.  Прийшов час презентувати роботу  кожної групи, оформити частину відведеної ділянки класної кімнати. Звичайно, першою оцінила нашу роботу – Тетяна Вікторівна,  наш класний керівник, яка відзначила творчість, старанність, креативність наших робіт. Не залишили нас без схвальних відгуків і бібліотекар школи, вчителі англійської мови та учні  3-Г класу нашого ліцею.
          А  ми для себе вирішили, що й надалі  будемо працювати над творчими колективними справами, адже вони приносять задоволення не лише нам, а й іншим людям.
 
                                                                                                                                     Актив 3-В класу

понеділок, 4 грудня 2017 р.

Чому необхідно економити воду?

      Води на Землі багато, але більшу частину води становить солона вода морів та океанів. А людям потрібна прісна вода. На кожні 100 літрів  води припадає лише 2 літра  прісної. 
       Три чверті населення світу відчувають гостру нестачу чистої питної води. Важко уявити, що сталося б з нашою планетою, якщо б зникла прісна вода. А така загроза існує. Від забрудненої води страждає все живе, вона шкідлива для життя людини.
       Звертай увагу, чи не тече даремно вода з крана будинку. Якщо ти помітиш таке, закрий кран.
      Навчися чистити зуби так, щоб не витрачати даремно воду. Для цього не залишай кран відкритим, поки чистиш зуби і полощеш рот. Відразу наливай воду в стаканчик і закривай кран.
      Якщо вода тече через несправність крана або колонки, треба відразу ж повідомити дорослим. Не  треба смітити на берегах річок, не мити в них машини. Бережи прісну воду- наше головне багатство!

IMG 4293